SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZİ SINAV (LGS) NASIL YAPILACAK ?

• 05 Mayıs 2020

• Öğrencilerin sınav binalarına kolay ulaşabilmeleri için öğrenciler kendi okullarında sınava gireceklerdir.
  • Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesiyle en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.
  • Öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri e-okul üzerinden açıklanacaktır.
  • Sınav giriş belgeleri, okul yönetimi tarafından sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numarasına göre masalarına bırakılacaktır.
  • Sınavda kantinler açık olmayacağını göz önünde bulundurarak; öğrenciler ihtiyaç duydukları su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebileceklerdir.
  • Öğrencilere, velilere ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz olarak maske dağıtılacaktır.
  • Öğrenciler önceden dezenfekte edilmiş binalara maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe korunarak, sırayla alınacaktır.
  • Tüm okullarda rehber öğretmenleri koronavirüs tedbirlerinin denetimi kapsamında veli ve öğrencilere yardımcı olmak için okul dışında görevli olacaklardır.
  • Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecektir. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacaktır.
  • Velilerin okul bahçelerine girişlerine izin verilmeyecektir. Öğrencilerin binalara giriş ve çıkışlarında velilerin izdiham oluşturmamaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekmektedir.
  • Sınav sonunda öğretmenleri gözetiminde binadan çıkan öğrenciler velilerine sosyal mesafe korunarak teslim edilecektir.

Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz…