DOĞRU STATÜ

LABORATUVARLAR
DENİYORUZ & ÖĞRENİYORUZ & GELİŞTİRİYORUZ

Bilimin ışığında, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden müfredat ve içeriklerle, gerekli materyal ve ekipmanları temin ederek, öğrencilerimizin çağın sunduğu olanaklardan maksimum düzeyde yararlanmasını sağlayarak, gelişmelerine ve geliştirmelerine öncülük ediyoruz.

• ROBOTİK
    KODLAMA
  • MAC LAB
    GENIUS FACTORY
  • BİLİM
    LABORATUVARI

Motor Becerileri & Mekanik Yetenekler & Problem Çözme Kabiliyetleri

Robotik Kodlamayla Gelişiyor!

Robotik eğitimleri, çocukların motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Robotik için üretilen özel setler sayesinde çocuklar, bu yetenekleri eğlenceli bir şekilde vakit geçirerek edinirler ve geliştirirler. Ayrıca bu setler, çocukların sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmektedir.

Setlerin, programlanabilir olmaları sebebiyle çocukların algoritma mantığını da kavramalarını sağlanmaktadır. Algoritma, bir problemin çözümü için gerekli olan adımları belirten bir terimdir. Bunu öğrenen ve geliştiren çocuklarsa, hayatlarında karşılaştıkları birçok problem için çözüm üretebilme becerisini elde eder.

KULÜP VE PROJELERİMİZE YAKINDAN BAKMAK İSTER MİSİN ?

İNCELEİNCELEİNCELE

Robotik Kodlama
Eğitiminin Amacı

Doğru Statü Eğitim Kurumları, envanterinde bulunan fonksiyonel ve çeşitli kaynakları, robotik kodlama alanında birikimli öğretmenleri sayesinde, diğer kurumlardan farklı öğrenim ve deneyim imkanları sunmaktadır. Kurumumuzda robotik kodlama yeteneği, yarışmalar ve projelerle desteklenirken, uygulamalarla pekiştirilmektedir.

• Programlamanın temel yapılarının kazanımını sağlar.
  • Problem çözme becerisinin gelişimine katkı sağlamak.
  • 3 boyutlu düşünme ve şekil algısının gelişimini sağlamak.
  • Hayal gücü ve ince motor becerilerinin gelişimini sağlamak.
  • Algoritmik düşünce sisteminde gelişim sağlamak.
  • Parçadan bütüne ulaşma, sıralama becerisini geliştirme ve yönlerin öğrenilmesini sağlamak.
  • Becerilerin gelişimiyle beraber, üretme ve buluş yapma duygularının pekiştirilmesini sağlamak.
  • “Ben bir ürün ortaya koyabiliyorum” özgüveni ve heyecanını kazandırarak yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak.
  • Bireylerin, yetenek ve gelişimine uygun ürünler oluşturmasına fırsat vererek, kendi yaş grubundan daha ileri düzeyde kazanımlar sağlamak.

Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ayrıca robotik kodlama ile de tanışan çocukların makinaların nasıl işlediği konusunda da temelleri oluşmaktadır. Bu sebeple zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların kodlama konusunda ileri yaşlarda daha başarılı olmalarını sağlamaktadır.

MAC LAB
GENIUS FACTORY

Genç beyinler üretimin deneyimiyle öğreniyor!

Gelişmiş bilgisayarların ve teknolojilerin akademik hayatın bir parçası olması sayesinde, öğrencilerimiz öğrenim sürecinin aktif birer katılımcısı oldular. Mac Lab Genius Factory; teknolojinin imkanlarını öğrencilerimizle buluştururken, yaratıcı düşünme, projelendirme, deneme & yanılma deneyimleri sayesinde hayal güçlerini somutlaştırma konusunda geniş imkanlar sunuyor.

Bu teknolojilerin kullanımından doğan yüksek etkileşim, hızlı ve doğru geri bildirimler, sınıf ortamında fiziksel olarak yapılması zor ve hatta imkansız olan etkinlikleri deneme ve sonuçlarını test edebilme imkanı gibi faydaları sayesinde öğrencilerimiz aktif öğrenme deneyimi yaşıyor. Bu laboratuvarlarda katıldıkları robotik kodlama dersleri sayesinde; mekanizmaların tasarımını, kontrolü için gerekli elektronik donanımların eklenmesini, dijital ortamda çeşitli şartlar altında çalışma testlerinin yapılmasını ve tüm bu süreçte çoklu mühendislik disiplinlerini bir arada kullanmayı öğreniyorlar.

Mac Lab Genius Factory çoklu disiplinlerin bir arada öğrenilmesinin önünü açtığı gibi, öğrencileri aktif olarak öğrenme sürecinin içinde tutarak, kazanımın etkisini büyütür.

Teknoloji & Bilim & Araştırma
MAC LAB - GENIUS FACTORY

HEDEFLERİMİZ & KAZANIMLARIMIZ

• Dijitalleşmenin etkilerinin ve sonuçlarının farkında olmak.
  • Teknolojiyi belli bir amaç için doğru bir araç olarak kullanmak.
  • Analitik düşünmeyi ve fayda sağlayan doğru sorular sormak.
  • Farklı mühendislik disiplinlerini bir arada kullanabilme becerisi kazanmak.
  • Teknolojik gelişmelerin hızını ve etkilerini kavramak.
  • Hızlı ve doğru geri bildirimin önemini anlamak ve yorumlayabilmek.
  • Kaynakları doğru ve bilinçli kullanacak yöntemler geliştirebilmek.
  • Geleceğin yeterlilikleri ve kaynakları hakkında bilgi edinmek.
  • Problem çözme ve mantık yürütme yeteneklerini geliştirmek.

BİLİM LABORATUVARI

Bilim laboratuvarımızda fen bilimleri ders içeriklerine uygun laboratuvar aktiveleri ile öğrencilerin; deney yapma, araştırma yapma, problem çözme ve mantık yürütme yeteneklerinin geliştirmeleri desteklenmektedir.

Kampüslerimizde öğrencilerimize, fizik, kimya, biyoloji alanlarında ders içeriklerini deneylerle pekiştirmeleri için gerekli materyalleri sağlayarak, kalıcı öğrenmeyi hedeflemekteyiz. Bilime ilgi duyan, deneyimlerinden ufku genişleyen bireyler için müfredat sınırlarında kalmayarak, deneyerek yaparak öğrenmeyi, bu alanlarda projeler yürütmeyi, bilim insanları ve bilimsel yaklaşımları yakından tanımayı önemsiyoruz. Fen bilimleri alanlarının faaliyetlerini kulüplerimiz, bilim şenliklerimiz ve projelerimiz ile güçlendiriyoruz.

AKADEMİK & BİLİMSEL GELİŞİMİ ÖNEMSİYORUZ

Geleceğin Donanımlı & Dijital Beyinlerini Yetiştiriyoruz.

İçinde bulunduğumuz çağın "çok yönlülük" beklentisini karşılamak üzere, farklı alanlarda bilgi ve deneyimi yüksek, geleceğin potansiyel akademik ve sosyal alanlarında varlık gösterebilecek bireyler yetiştirmek için besleyici kaynaklar oluşturmayı görev ediniyoruz.